Nieuwsbrief december 2022

Leden en donateurs van Aanspanning “de Wipsingel” 

Het jaar 2022 is alweer bijna ten einde. 

Vele mooie ritten hebben we, dit jaar, samen weer kunnen maken.  

Te beginnen een mooie rit door en om het Bergherbos in april, uitgezet door Henk Hartjes en Frans De Vries en vele anderen. 

Dan was het Gijs van Schip die ons in mei  door het Gelders eiland leidde met uitzicht over de uiterwaarden en het water.  

Begin juli was de Montferlandrit  met als eindpunt dierenpension Oud-Dijk 

Op 14 augustus, een snikhete zomerdag, begonnen we al vroeg om de grootste hitte te ontlopen. Toch wist Henk en Annie Lanters, met assistentie van velen, ons allen te verrassen met een mooi uitgezette rit en een geweldig slot aan het eind. 

Het eerste weekend van september hebben we de meerdaagse nieuwe stijl gereden. Over het algemeen was het een geslaagd weekend, hoewel over sommige zaken nog nader overlegd gaat worden. Het slotbuffet bij Henk en Annie was in elk geval zeer geslaagd. 

De septemberrit was bij Gerard Peters. Ik kon daar zelf niet bij zijn maar de reacties waren erg positief. Gerard, Frans en Guus en alle anderen, die geholpen hebben bedankt. 

De boerekoolrit was ditmaal bij fam. Gerard Holleman aan de Veldhuizenseweg in Babberich. Hier werden we ontvangen met koffie en iets lekkers erbij geschonken door de familie.  Hierna volgde een rit in de omgeving van Elten, ook werd Boer Franken nog aangedaan voor een sherrystop. Bij terugkomst konden we genieten van de Boerenkool, die verzorgd werd door catering Kaal “De Pess” 

De laatste rit van het jaar: de Herfsttintenrit werd in zijn geheel verzorgd door Ben Stortelder en familie en gesponsord door Stichting Belfjor. Het werd een mooie landelijke rit door Angerlo en omgeving, met de stop bij de boerderij van Wilbert te Kruize. Ook de snert was prima verzorgd aan het eind van de rit bij Esther in de schuur. 

Dit waren de ritten. Verder waren er ook minder mooie dingen.  

Twee leden zijn ons ontvallen, te weten Hans Raben en Annie Peters. Ook zijn er leden wiens naasten zijn overleden. Ook onze gastheer in Vorden, de heer Wim Sloetjes, is enkele weken geleden overleden. Wij wensen de betrokken families alle sterkte deze dagen. 

Zojuist is ons ter ore gekomen dat ons lid Jan Peters vrijdag 23 december is overleden. 

Zijn overlijden werd in de nachtmis gemeld en er werd gezegd dat de uitvaart a.s. vrijdag 30 december in Nieuw-Dijk is. Als er meer nieuws hierover is, hoort u dat van ons.  De familie van harte gecondoleerd met het verlies van Jan en heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.   

In de zomer hebben wij een mencursus enkel- en dubbelspan georganiseerd onder leiding van Hans Heus en Andries van der Honing. Het was een intensieve cursus maar op 23 juli konden we examen doen alle cursisten zijn daarbij geslaagd. Geslaagden, gefeliciteerd. 

Op de najaarsvergadering is gevraagd of we iets kunnen organiseren in de winter om de ritloze tijd te overbruggen. 

We hebben de heer Arend Jan Hammink, voor sommigen bekend als examinator tijdens het mendiploma-examen, bereid  gevonden een clinic te verzorgen over paardenhoeven, gebreken en beslag. Arend Jan komt uit Eerbeek en is instructeur-hoefsmid. 

De avond is op 28 januari 2023.  Bij Esther. 

19.30 uur Ontvangst met koffie, daarna de clinic en dan nog gezellig nababbelen onder het genot van een drankje.  

Wij vragen een eigen bijdrage van €10,= p.p. Bij binnenkomst te voldoen. 

Iedereen is welkom  je mag ook een introducee meenemen. Wij hopen er een gezellige avond van te maken. 

Opgeven voor15 januari bij Esther. 

Tot slot wil ik alle leden, partners en allen, die geholpen hebben bij de organisatie van de ritten bedanken voor hun inzet. Zonder jullie is het niet mogelijk zoveel ritten te maken elk jaar. Bedankt. 

Namens het bestuur wens ik jullie allen hele fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een voorspoedig menjaar 2023. 

Namens het bestuur, 

Frans Damen  

Voorzitter.