Geschiedenis van de vereniging


In 1977 ontstond het idee een menvereniging op te richten door een stel enthousiaste mensen. De vereniging werd opgericht door een drietal personen en een half jaar later was het bestuur compleet. De drie oorspronkelijke oprichters waren J. Engelbarts, T. Oortveld en W. Nova. Een half jaar later werd de vereniging aangevuld met W. Schlief, J. Verkerk, F. Wonneberg, B. Oortveld en Dhr Fierkens.

Het bestuur was gevormd en derhalve kon bekend worden gemaakt dat de Gemeente Montferland een menvereniging rijker was. De vereniging groeide gestaag en als thuisbasis dient manege “De Liemers” in Beek gemeente Montferland. Omdat een ieder elkaar vindt in dezelfde passie is het leuk om dingen samen te doen en gedachten uit te wisselen. In de jaren 1980 tot 1988 zijn er zelfs samengestelde menwedstrijden georganiseerd welke zeer druk bezocht werden. Op dit moment verzorgt onze vereniging maandelijkse ritten en zelfs een weekend weg met de paarden waar zeer veel belangstelling voor is. Ook wordt er een Montferlandrit georganiseerd. Deze rit gaat langs en door de Montferlandse bossen en wordt altijd druk bezocht.

Op dit moment telt onze vereniging 74 leden en 25 donateurs en met een bestuur van zes mensen mogen we rustig spreken van een bloeiende vereniging.


De recreatieve rijder komt goed aan zijn trekken bij vereniging Aanspanning “De Wipsingel”